0742 25 44 36

Inele Colectoare

Generatorul de curent alternativ (alternatorul) produce energie electrica pe care o redreseaza automat in curent continuu prin intermediul unor diode, odata cu primirea impulsului de la motor si are rolul sa asigure incarcarea bateriei de acumulatoare si sa alimenteze consumatorii vehiculului.

Motorul electric de pornire(electromotorul sau demarorul) este componenta principala a instalatiei de pornire a motorului autovehicolului, iar alimentarea sa cu curent continuu este asigurata de bateria de acumulatoare care poate fi de 6, 12 sau 24 de volti.

Asadar, alternatorul este componenta care inmagazineaza energia electrica necesara pornirii motorului si alimentarii consumatorilor autovehiculului.

Un element de baza in functionarea corecta a alternatorului il reprezinta inelul colector. Rolul inelului colector este de a transmite continuu energia electrica de la o sursa stationara la o destinatie aflata in miscare de rotatie sau invers.

De obicei este vorba despre o banda conductoare montata pe o tija si izolata de acestea. Conexiunile electrice de la partea care se roteste a sisitemului, de exemplu rotorul unui generator, sunt realizate prin intermediul indelului colector. Contactele fixe sau periile vin in contact cu inelul colector, transferand energia electrica ori semnale electrice exteriorului, partii statice a sistemului.

Prin diversitatea si flexibilitatea inelelor colectoare, acestea pot fi utilizate la orice tip aplicatie la care este necesara existenta unui circuit care sa transfere semnalul electric intre un element fix si unul mobil.

Inele colectoare pentru alternatoare

Firma noastra iti punel la dispozitie o gama completa de inele colectoare pentru alternatoare. Acestea sunt importate direct de la producatori importanti in domeniu, si se remarca printr-o calitate superioara si un randament maxim.

Inelele colectoare sunt disponibile in mai multe modele, compatibile cu orice tip de automobil sau autoutilitara.

Partile metalice sunt protejate anticoroziv prin vopsire in culori neutre sau la cerere prin procese electrochimice. In varianta standard, componentele sunt executate pentru exploatare in conditii normale de mediu. Calitatea produselor este garantata prin aplicarea sistemului de manegement integrat.

Aceste inele colectoare vor creste eficienta alternatorului si ii vor asigura, totodata, o durata lunga de vita. In plus inelele colectoare contribuie la imbunatatirea performantei autovehiculului, indiferent de mode sau an de fabricatie.

Produsele se remarca printr-o calitate crescuta si o rezistenta deosebita la uzura.

Pentru a achizitiona inele colectoare la cel mai bun raport calitate-pret, consulta intreaga noastra oferta si alege in functie de necesitati. Gama de inele colectoare cuprinde zeci de modele, astfel ca la noi vei gasi produsul pe care il cauti. Simplu, rapid, si nu in ultimul rand, foarte ieftin.

Achizitioneaza inele colectoare prin intermediul unui furnizor specializat pe segment: alternatoarebucuresti.ro