0742 25 44 36

Rotoare

O componenta vitala a unui autovehicul, fie ca este vorba de un camion, motocicleta sau automobil, o reprezinta sistemul electric. Acesta cuprinde totalitatea pieselor si subsistemelor actionate, sau doar comandate de un semnal electric.

In esenta, sistemul electric este divizat in doua parti distincte. Prima este constituita din consumatori- elementele care utilizeaza energia electrica (de exemplu:circuitul de aprindere, circuitul de iluminare, actionarea accesoriilor). A doua parte esentiala este reprezentata de generatori- ansamblurile care genereaza curentul electric si anume: bateria si alternatorul

Aletrnatorul s-a dovedit a fi varianta constructiva optima adoptata pentru functia de generare a curentului electric, datorita randamentului superior pe care il are in procesul de conversie al energiei mecanice, in energie electrica.

Alternatorul se compune din doua elemente esentiale: rotor si stator. Rotorul se numeste inductor si are rolul unui magnet permanent.
Majoritatea automobilelor moderne sunt echipate cu alternatoare cu rotor cu poli in forma de gheare. Rotorul produce un camp magnetic alternant care induce in statorul alternatorului un curent electric sinusoidal.

Altfel spus, rotorul este partea a unei masini (motor sau generator de energie) care se roteste, in timpul functionarii, in jurul axului arborelui pe care este montata si care se foloseste pentru reluarea si transmiterea unui cuplu motor.

Prin inductie electromagnetica, rotorul se invarte si, cu ajutorul pinionului montat pe axul sau, transmite miscarea de rotatie catre motorul vehiculului prin intermediul coroanei montata pe volanta.
Daca esti in cautarea unui furnizor care sa-ti poata pune la dispozitie o gama diversificata de rotoare pentru orice tip de alternatorrotoare, ideale acolo unde se doreste fiabilitate si rezistenta.
Colaboram exclusiv cu parteneri din toata lumea, astfel ca in cadrul catalogului nostru de produse, gasesti atat rotoare fabricate in Europa, cat si rotoare provenite din Asia. Odata achizitionate, aceste rotoare vor face ca randamentul masinii tale sa fie maxim. De asemenea, datorita materialelor extrem de durabile, rotoarele vor reduce semnificativ problemele atomobilului tau si totodata, vizitele la service-urile auto.

Indiferent de tipul de rotore de care ai nevoie, in oferta noastra gasesti produse de la A la Z. Pe langa diversitate si piese de calitate inalta, iti oferim accesul si la tarife competitive, perfecte oricarui buget. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa consulti lista noastra de produse si sa alegi rotoare in functie de necesitati. Livrarile se efectueaza imediat oriunde in tara.